Акценти
Начало / Последни новини / Пет клуба в Плевенско са одобрени по програмата за безплатни спортни занимания за деца

Пет клуба в Плевенско са одобрени по програмата за безплатни спортни занимания за деца

Пет спортни клуба в Плевенско са одобрени по Програма „Спорт за децата в свободното време „2016, информират от Министерството на младежта и спорта. Програмата е свързана с осигуряване на безплатни спортни занимания за деца. Одобрените клубове от област Плевен ще получат между 4100 и 6000 лева финансиране за реализиране на проектите.
Според публикувания график Клуб по бойни изкуства „Петромакс“ в Плевен ще провежда занимания по карате-до от 7 март до 30 май и от 1 септември до 24 ноември. СК по лека атлетика „Феникс-2004“ ще предложи на плевенчанчетата занимания по лека атлетика от 3 февруари до 29 юни и от 3 октомври до 30 ноември. Почитателите на таекуон-до ще могат да го практикуват в СК по бойни изкуства „Атила“ от 1 февруари до 28 април и от 5 септември до 30 ноември. От днес до 30 юни и от 1 септември до 3 октомври „Спортен клуб – тенис на маса Тетрон“ ще провежда обучения по тенис на маса.
Единственият одобрен клуб по програмата, който се намира извън областния град, е СК „Спринт“ в Червен бряг. По график той ще провежда занимания по лека атлетика от 1 февруари до 1 август.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...