Акценти
Начало / Общество / Пет денонощия в арест отнесе хулиган, псувал кмет

Пет денонощия в арест отнесе хулиган, псувал кмет

Мъж, обиждал и псувал в пияно състояние кмета на Вълчитрън, ще бъде задържан за 5 денонощия в структурно звено на МВР. Това реши състав на Районен съд Плевен като производството е по Указа за борба с дребното хулиганство.

Актът е съставен на 11 февруари тази година срещу В. М. Същия ден, около 16.00 часа, той „извършил непристойни действия, нарушаващи обществения ред, изразяващи явно неуважение към обществото”. Мъжът отправил обидни думи към кмета на селото Богомил Петров, а именно „Да ти … майката, нищо не става от теб, ти няма повече да бъдеш кмет”. Нарушителят е записал в акта, че се е скарал, тъй като не му дават помощи.

Цялата случка станала, след като В. М. посетил питейно заведение в центъра на Вълчитрън, където употребил значително количество алкохол. На излизане от заведението срещнал кмета и под въздействието на изпитото започнал да вика и псува на висок глас. Кметът влязъл в близък магазин, при което В. М. го последвал, продължил да обижда и да се заканва със саморазправа. След сигнал към органите на реда, на мястото дошъл младши полицейски инспектор, но и това не спряло агресивното поведение на почерпилия се мъж – той викал, че него е страх от нищо, нито от полицията, нито от съда. Накрая полицаят преценил, че няма да може да се справи сам  с В. М., потърсил съдействие от свои колеги. След пристигането им хулиганът бил задържан и с това случката приключила.

Наказанието е в такъв размер, защото съдът е съобразил от една страна интензивността на хулиганските действия на нарушителя В. М., а от друга – критичното му отношение към извършеното, както и доброто му процесуално поведение. Чрез наказанието „Задържане в структурно звено на МВР” за срок от пет денонощия съдът намира, че ще бъдат постигнати целите както на личната, така и на генералната превенция.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...