Начало / Крими / Зарезан завърши в ареста за четирима роми от Петърница и в болница за друг

Зарезан завърши в ареста за четирима роми от Петърница и в болница за друг

Масово сбиване след солидна зарезанска почерпка в село Петърница изпрати четирима роми в ареста, а друг участник в екшъна – в болница. Сигнал за инцидента е получен в 15.30 часа в РУП Долни Дъбник от телефон 112.

Изпратените незабавно на място полицейски екипи установили, че група роми от местните жители са отказали да си платят сметката в питейно заведение в центъра на селото. След почерпката мъжете излезли на улицата и конфликтът прераснал в масово сбиване. Полицаите са установили самоличността на участниците в побоя – 42-годишен, криминално проявен, с две регистрации и две съдебни дела, а от другата страна – 36-годишен и 34-годишен, криминално проявен, с 3 регистрации, осъждан.

В хода на проверката дошли и други роми и отново се сбили, при което обаче полицаите предотвратили ръкопашния бой. След баталните сцени има ранен мъж – 42-годишния от първоначалното сбиване. Той е откаран в Плевенската Университетска болница, оказана му е медицинска помощ, след което е освободен.

В ареста с полицейска мярка са задържани четирима от побойниците – на 24, 32, 34 и 36 години. Установява се и самоличността на другите участници в инцидента. По случая е образувано бързо полицейско производство. Уведомен е дежурен прокурор при Районна прокуратура Плевен.

Прочетете също:

Мъж и жена са задържани за кражба на пари от кутия за дарения в Гулянци

По искане на Районна прокуратура-Плевен, Районен съд-Никопол е определил мярка за неотклонение „Задържане под стража“ ...