Акценти
Начало / Крими / Пет бързи производства за шофиране без книжка през почивните дни

Пет бързи производства за шофиране без книжка през почивните дни

Три бързи производства са образувани на 11 февруари за шофиране без свидетелство за управление. Първата проверка е извършена в 10:40 часа на входа за град Искър. Установено е, че 29-годишен от Кнежа управлява „БМВ“ без шофьорска книжка. Втората проверка е извършена около 14 часа в град Койнаре. Установено е, че 44-годишен местен жител е зад волана на товарен автомобил „Мерцедес“ без свидетелство. Друга проверка е извършена в 19.10 часа в Кнежа, когато автоконтрольори спират за проверка „БМВ“ и установяват, че 16-годишният водач от същия град, е без  СУМПС.

На 12 февруари са образувани още две бързи производства за същото нарушение. Първата проверка е извършена около 17.20 часа в село Чомаковци. Установен е 17-годишен местен зад волана на  „Рено еспейс“ с немски регистрационен номер, без документи. Втората проверка е извършена в Пордим, когато е засечен 43-годишен от същия град, управлявал „БМВ“ без свидетелство.
Нарушенията са в едногодишния срок от наказването на водачите по административен ред за същото деяние, с влезли в сила наказателни постановление. За престъпления по чл. 343 „в“, ал.2 от НК са уведомени прокурори. Работа продължава, съобщават от пресцентъра на МВР Плевен.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...