Акценти
Начало / Култура / Петър Мичев с приза „Рицар на четката”

Петър Мичев с приза „Рицар на четката”

Известният плевенски художник Петър Мичев – Педро стана носител на приза „Рицар на четката”, връчван от арт център „Орхидея”. Педро взе приза в категорията „Рицар на бизнеса за 2016”.

Церемонията по връчването на годишните отличия на арт център „Орхидея” се състоя в събота вечер врицар на четката Спортен център „Пулев” в София.Двадесет популярни личности, между които Кубрат и Тревел Пулеви с техните половинки, Андрей Слабаков и Ернестина Шинова, Нешка Робева, Стефан Шарлопов, Камен Воденичаров определиха тазгодишните носители на приза  измежду 333 творци – деца и възрастни, които се включиха в международния проект „Картина от мнозина“ на  Арт център „Орхидея”.

Проектът на Кунка Бакалова и Момчил Николов стартира от Карлово през 2014 година. Деца от България и още 13 държави, както и утвърдени художници от България и чужбина изпращат свои картини, които да станат част от безкраен живописен пъзел. Идеята на авторите на инициатива е да пробудят таланта да рисуват у децата, а възрастните да подкрепят техните творчески заложби.  Към инициативата на амбициозните творци от Карлово в рамките на две години се присъединиха над 800 участници от 14 държави, от тях 680 са деца.

Педро Димитър добрев

 

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...