Акценти
Начало / Последни новини / Петър Антов събра на лагер класиците на България за европейското по борба

Петър Антов събра на лагер класиците на България за европейското по борба

Старши треньорът на юношеският национален отбор на България по класическа борба Петър Антов /главен треньор на плевенския СКБ Изобор/ започна тренировъчен лагер с избраниците си. Подготовката е за европейското първенство за юноши. Континенталният шампионат ще се проведе в периода 4 – 10 март в Нови Сад /Сърбия/.

В селекцията на Антов са и неговите възпитаници в плевенския клуб – Иво Илиев /категория до 60 кг/ и Теодор Домозинов /72 кг/. Двамата се представиха отлично в едно от най-силните състезания на Стария континент – международен турнир по борба за юноши и девойки /19-23 г./ „Петко Сираков – Иван Илиев“. Иво не само спечели златен медал, но беше определен за най-техничен борец на турнира. От началото на годината той няма пропуск – преди въпросния турнир получи същия приз за победите си в националните шампионати на България за юноши и мъже. Специалистите определят 18-годишния талант за най-перспективния борец на България. Домозинов пък завоюва сребърен медал в турнира.

Като цяло националите на Петър Антов постигнаха голям успех – три златни, три сребърни, пет бронзови медала и четири 5-и места е равносметката на българския тим в 22-ото издание на международен турнир „Петко Сираков – Иван Илиев“, в който участваха над 200 състезатели от 18 държави.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...