Акценти
Начало / Последни новини / Пето място за СКТМ Тетрон при 12-годишните

Пето място за СКТМ Тетрон при 12-годишните

На пета позиция се класира отборът на плевенския клуб Тетрон на държавното отборно-индивидуално първенство за момчета до 12 години в Горна Оряховица. Треньорът Владимир Петков заложи на Алекс Боев, Владислав Вътов, Валентин Василев и Ангел Цветанов. В отборната надпревара се включиха 12 тима, които бяха разделени в четири групи по три. Жребият постави плевенската селекция в компанията на ОСК Панагюрище, Пътинженеринг /Търговище/ и Дунав /Русе/, когото тетронци победиха с 4:0. От първите два обаче загубиха с по 2:4. Третото място в групата ги изпрати в битките за разпределение на местата от пето до осмо. Там плевенчани се наложиха над Кидо /Пловдив/ с 4:0 и отново над русенци – 4:1. Шампион на България стана Пътинженеринг /Търговище/, следван от ОСК Панагюрище, Ардино и Варна. „Очаквах, че без проблеми ще завършим в призовата тройка. Волята на жребия обаче ни изпрати в група с най-силните. Ако се бяхме паднали примерно с Ардино и Варна сигурен съм щяхме да ги победим. Въпреки това се представихме достойно в срещите с Търговище и Панагюрище. Мачовете бяха равностойни. Загубите на двойки ги решиха в наш ущърб“, анализира Владимир Петков.

Сходно бе класирането на плевенските тенесисти и в индивидуалното първенство. В него най-силно се представи Алекс Боев. Той започна с три победи, които го класираха за четвъртфиналите. Там проведе изключително оспорван двубой с пловдивчанина Денис Бекир, но отстъпи с 2:3. Алекс достигна до същата позиция и на двойки. При момчетата в тандем с Петър Йорданов от Варна загубиха с 2:3 от двойката на Търговище. Със същия резултат, но смесените Боев и Николая Николаева от Варна паднаха на четвъртфинала от двойката на Панагюрище. В индивидуалните битки Владислав Вътов и Валентин Василев достигнаха до осминафиналите, а Ангел Цветанов до 1/16 финалите. При двойките Валентин и тенесист от Ардино бяха спрени с 0:3 на четвъртфинал от тандем от Панагюрище. Столичани пък победиха с 3:2 на осминафинал Владислав и съекипника му от Луковит. Още на старта пък отпадна Ангел в тандем с луковитски състезател.

Осминафинал бе най-доброто класиране на тримата плевенчани при смесените двойки. „Доволен съм от представянето на Алекс. Жребият не беше благосклонен към него и доста рано го изправи срещу Денис Бекир. Петото му място е добро, тъй като той пропусна последното състезание. Класирането на останалите ни момчета е нормално с оглед на това, че са още малки. Очаквам през следващия сезон да се представят по-добре“, коментира Петков.

Снимка: ardanews.info

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...