Акценти
Начало / Последни новини / Пети успех за ТТС Рурщад на Владимир Петков в Германия

Пети успех за ТТС Рурщад на Владимир Петков в Германия

ТТС Рурщад /Херне/ с плевенчанина Владимир Петков в състава си записа пета победа от началото на сезона в мъжката Трета Северна Бундеслига на Германия по тенис на маса. В седмия кръг възпитаника на СКТМ Тетрон и съотборниците му надвиха като гост състава на SV Браксведе с 6:2. Плевенският тенесист изигра две срещи, в които загуби и спечели по веднъж. Третият му двубой не се проведе, оказвайки се излишен, тъй като състава от Херне вече си бе осигурил отборния успех.

Владко започна участието си с двубой на двойки в който заедно с Йохан Хагберг загубиха с 2:3 от тандема на съперника Балац Хутер/Дуайн Шварцер. Началото на сблъсъка не предвещаваше проблеми за двойката на ТТС Рурщад. Петков и Хагберг взеха с лекота първите два гейма, давайки на съперниците си съответно четири и девет точки. След това обаче допуснаха обрат – 7:11 и 8:11. Решаващата пета част бе крайно оспорвана, а Хутер и Шварцер я взеха с 14:12.

На сингъл плевенчанина подчини Щефан Хьопнер с 3:2 /9:11, 11:8, 11:4, 6:11 и 11:7/. В другия мач на двойки Койо Канамицу и Урош Гордич измъкнаха трудно 3:2 срещу тандема Диркс Максимилиан/ Щефан Хьопнер. В индивидуалните двубои Канамицу надви с по 3:1 Максимилиан и Хутер. Гордич пък загуби от Хутер с 0:3 и се наложи с 3:1 над Максимилиан. Четвъртата ракета на ТТС Рурщад спечели с 3:2 срещу Шварцер. Така резултата стана 6:2 и от срещите Петков – Шварцер и Хагберг – Хьопнер нямаше нужда.

След този успех отбора на Херне вече е на четвърто място във временното класиране като има мач по-малко от лидера ТТС GW Бад Хам и третия Херта BSC Берлин. Втори е тима на TuS Целе, който е спечелил всичките си седем срещи.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...