Акценти
Начало / Общество / Пети късметлия от Плевен в лотарията „Касов бон“ на НАП  

Пети късметлия от Плевен в лотарията „Касов бон“ на НАП  

 

Петият късметлия от Плевен, който получава поредната седмична награда в Лотарията „Касов бон“ организирана от НАП и МФ е дама. През месец август госпожа Р.Георгиева се регистрира в сайта www.kasovbon.bgкато участва до момента в Лотарията с регистрирани над 5 100 касови бележки. Късметлийският фискален бон на стойност 12 лева е въведен чрез приложението на НАП за мобилни телефони. То може да бъде изтеглено през App Store за операционна система iOS или през Google Play за телефони с операционна система Android. Лично директорът на офис на НАП Плевен, Цветомила Потурлиева връчи наградата: смарт телефон с четириядрен процесор, 2 СИМ-карти и 5,3 инча HD дисплей.

Лотарията „Касов бон“ стартира на 16 ноември 2015 година. Да участва в нея може всеки, който е навършил 14 години и има профил в сайта www.kasovbon.bg с регистрирани валидни касови бележки, издадени след 16 ноември миналата година. Няма ограничения за вида на покупката, нито изискване за минимална и максимална стойност. Касовите бележки могат да се регистрират по три начина – чрез сайта на лотарията www.kasovbon.bg , чрез мобилно приложение на НАП и чрез телефона на Агенцията 0700 18700.

Лотарията цели търговците да издават касов бон при всяка продажба, което прави по-успешна борбата със сивата икономика. От началото на Лотарията до момента над 46 милиона е броят на регистрираните в сайта фискални бона. Те са на обща стойност близо 600 милиона лева и заедно с новорегистрираните ще участват в жребия през декември за голямата награда. Чисто нов лек автомобил очаква да бъде спечелен, така че „Вземи късмета си на касата!“

От приходното ведомство напомнят, че е много важно регистрираните касови бележки да се пазят, защото наградите се получават срещу тях, а всички търговци, издали печелившите касови бележки се проверяват.

Прочетете също:

Община Плевен проучва възможността да се ползва непитейна вода за захранване на Каскадата

Ръководството на местната администрация в Плевен възложи проучване на възможността за захранване на Водната каскада ...