Акценти
Начало / Образование / Петима учители от областта представят добри практики на национална конференция във Варна

Петима учители от областта представят добри практики на национална конференция във Варна

община варна

От 15 до 17 април 2014 г. във Варна ще се проведе Втората национална конференция за обмяна на добри практики в областта на извънкласните и извънучилищните дейности. В конференцията от областта ще вземат участие представители от РИО – Плевен и ръководители на групи за извънкласни и извънучилищни дейности от пет училища в областта, работещи по проект „Да направим училището привлекателно за младите хора – УСПЕХ” по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”, съфинансиран от Европейския социален фонд, научихме от началника на РИО – Плевен Албена Тотева.

Директорът на ПГ по транспорт – Наско Найденов, ще участва с презентация на тема „Учим днес, за да успеем утре”. Маргарита Нейкова – начален учител в СОУ „Стоян Заимов” – Плевен, ще се представи с „Малки предприемачи в училище – успешни бизнесмени в живота”. Презентацията „Опознаваме света и себе си чрез изкуството” ще направи Любимка Петкова-Вутова – учител по изобразително изкуство в ОУ „Д-р Петър Берон“ – Плевен, а Събка Пенева – старши учител по български език и литература и ръководител на група за ИИД „Млад фоторепортер” в ОУ ”Христо Ботев” село Рупци, община Червен бряг, ще се включи с презентация: „Да уловим мига през фотообектива”. Професионалната гимназия по земеделско стопанство в село Чомаковци ще бъде представена от Виолета Николова – пом.директор и старши учител теоретично обучение, която е подготвила презентация на тема „Знания, творчество, промяна!”

Представителите в конференцията ще споделят своя опит в организирането и реализирането на извънкласните и извънучилищните дейности, ще представят въведените добри практики и иновативни подходи в областта на извънкласните и извънучилищните дейности и постигнатите резултати през тази учебна година, обясни Албена Тотева.

 

Прочетете също:

Образователни игри и творчески занимания за децата в РИМ – Плевен

 Регионален исторически музей – Плевен  и тази година ще организира  инициативата „Лято в музея”, която ...