Начало / Последни новини / Петима младежи от Плевенска област са вицешампиони по бокс

Петима младежи от Плевенска област са вицешампиони по бокс

Петима вицешампиони и един бронзов медалист. Това е равносметката на боксьорите от Плевен и Червен бряг в държавния личен шампионат за младежи. Домакин беше нашия град, а на ринга се качиха 76 състезатели в 10 категории. Три медала спечели плевенския БК Мизия 80. Цветан Антов е вицешампион в категорията до 56 кг. Той стартира с убедителна победа над съотборника си Александър Нинчев. На полуфинала подчини боксьорът от Омуртаг – Марин Маринов. В битката за титлата отстъпи на Николай Маринов от Локомотив /Русе/.

Валентин Иванов също завоюва сребърен медал. На полуфинала при 52-кирограмовите не срещна особена съпротива от варненеца Матвей Рязанов.

Ясен Радев от столичния Левски обаче го победи и стана шампион.

Домакинът на състезанието – Спартак също излъчи двама вицешампиони. След оспорвана полуфинална битка Асен Тодоров /91 кг/ се наложи над Георги Лефтеров. На финала обаче не успя срещу Златин Илчев от ЦСКА.

При най-тежките /+91 кг/ Диян Овалов надигра на полуфинала Иван Димитров от Горна Оряховица. След това го надви Стилян Игнатов от столичния Локомотив.

Второ място и за БК Червен бряг. Спечели го Васил Стефанов /81 кг/. Той взе служебно полуфинала, защото съперникът му Янко Илиев от Славия отказа да играе. Победител в битката за титлата е Стоил Станоев от Първенец.

Бронзов медал за Кристиян Иванов /75 кг/ от БК Мизия 80. Той тръгна с категоричен успех над Айхан Ахмед от Добрич. На полуфинала обаче го спря Николай Зафиров от Левски /София/.

Прочетете също:

Децата до 14 години ще пътуват с безплатни карти в градския транспорт

От 1 февруари децата до 14 навършени години в Плевен вече ще пътуват безплатно по ...