Начало / Крими / Пенсионер от Ставерци е с обвинение за убийство и държане на незаконно оръжие

Пенсионер от Ставерци е с обвинение за убийство и държане на незаконно оръжие

Окръжна  прокуратура – Плевен, е внесла в съда обвинителен акт срещу пенсионер за убийство и държане на незаконно оръжие. Обвинението срещу А.В. е за това, че на  02.03.2019 г., в с. Ставерци, обл.Плевен, чрез използване на пушка, умишлено  умъртвил В. С. /престъпление по чл.115 от НК/. Повдигнато му е обвинение и за това, че държал огнестрелно оръжие – самоделно изработена гладкоцевна пушка с една цев, без маркировки, 12-ти калибър и боеприпаси  за огнестрелно оръжие – 2 броя патрони, без да има за това надлежно разрешение, съгласно Закона за оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехническите изделия    /престъпление по чл.339, ал.1  от НК/

Обвиняемият и пострадалият живеели в съседство, но били с влошени отношенията помежду им. Поводите за спречквания  били от  различно естество, най-често дребни битови и междусъседски дрязги. Обвиняемият се дразнел и изказвал възмущението си, че В. С. ходел да сече дърва от необитаеми и изоставени дворове на територията на селото.

В предобедните часове на 02.03.2019 г., между двамата отново възникнал конфликт, че В. С. продължавал да сече дърва в  чужди дворове. Около 14,30 часа,  В. С. отишъл в близък имот и започнал да сече храсти и  дърва, както и да събира вече отсечени клони на  купчина. Обвиняемият го видял и вследствие на дългогодишния натрупван негативизъм и периодичните конфликтни отношения помежду им, решил да го убие. Взел пушката и се отправил към изоставеното дворно място, в което бил пострадалият. Приближил до полуразрушената ограда и застрелял В.  С.

 Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

Прочетете също:

Децата до 14 години ще пътуват с безплатни карти в градския транспорт

От 1 февруари децата до 14 навършени години в Плевен вече ще пътуват безплатно по ...