Акценти
Начало / Крими / Пенсионер отива на съд за опит за убийство на съсед в Плевен

Пенсионер отива на съд за опит за убийство на съсед в Плевен

 

Окръжна прокуратура – Плевен внесе в съда обвинителен  акт срещу 72-годишен пенсионер  за опит за убийство на съсед.

Обвинението срещу Игнат А. е за това, че на  15.09.2015 г. в гр.Плевен, се опитал умишлено да умъртви Тодор К. /на 70 години/, като деянието останало недовършено по независещи от дееца причини – престъпление, информират от Апелативна прокуратура- Плевен.

Обвиняемият имал зависимост към алкохола, а от пролетта на 2015 г. бил в конфликтни отношения със пострадалия, който живеел  наблизо. При срещите им, всеки път Игнат А.  се държал агресивно  и безпричинно обиждал и псувал Тодор К., но последният не отговарял на нападките, за да не се стига до саморазправа.

На 15.09.2015. около 17.00 ч..Игнат А. вървял към домът си и видял, че на  дървена пейка  пред входа седели Тодор К. и разговаря със съседка. Щом го видял обвиняемият започнал отново да  го обижда  и  да го псува, заради което Тодор К. го предупредил  и да не се занимава с него, защото ще го набие. Обвиняемият    се отдалечил  и влязъл  във входа на жилищния блок, но след  15 минути отново излязъл, държейки нож извикал „ще те убия” и се затичал към пострадалия. Тодор К.  инстинктивно станал от пейката и за да спаси живота си вдигнал дясната си ръка, като успял да се предпази от удара  получавайки порезна рана на китката на дясната ръка.Последвала физическата схватка помежду им, в която  пострадалият да  повали нападателя  на  земята и да  вземе ножа от ръцете му.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

 

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...