Акценти
Начало / Общество / Пенсионерската организация в Гулянци отбеляза Международния ден на възрастните хора

Пенсионерската организация в Гулянци отбеляза Международния ден на възрастните хора

Пенсионерската организация в Гулянци отбеляза Международния ден на възрастните хора на общинска хижа „Карабоаз”. Програмата на празника включваше обръщение от председателя на ПК „Възраждане” гр. Гулянци – Димитър Александров, доклад за 1 октомври и събитията около него, подготвен от Пепа Владимирова и литературно-музикална програма.

 Гост на пенсионерите беше зам.-кмета Левтеринка Георгиева, която поздрави присъстващите от името на общинското ръководство с думите: „Този ден насочва общественото внимание към постиженията, опита и мъдростта на възрастните хора, към проблемите, които съпътстват този етап от живота.

Празника продължи с литературно-музикална програма на вокалната група при пенсионерския клуб. Със своите стихове и песни изпълнителите трогнаха гости и публика до сълзи, а на финал създадоха чудно празнично настроение, което преля в кръшни хора.

Към общинската организация на пенсионерите действат 11 клуба. Те развиват богата обществена и културна дейност, активно участват в живота на населените места – част са от всички чествания и празници, организират полезни за своите членове срещи и инициативи, развлекателни екскурзии и гостувания за обмяна на опит с клубове извън общината. Вокалните групи към клубовете са носители на десетки грамоти, медали и отличия от фестивали и събори. Община Гулянци оказва финансова помощ на клубовете под формата на ежегодна субсидия, съдейства за поддръжката на помещенията, помага при организирането на събития и мероприятия.

%d0%b3%d1%83%d0%bb%d1%8f%d0%bd%d1%86%d0%b8

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...