Начало / Култура / Пейка-книга вече е новото място за срещи в Градската градина

Пейка-книга вече е новото място за срещи в Градската градина

Пейка във формата на отворена книга се превръща в новото място за срещи в Градската градина в Плевен. Тя е дарение на плевенчани от младежите от Лео клуб Олимпиец и дамите от Лайънс клуб Огледало. Атрактивната пейка беше поставена в навечерието на Презника на Плевен – 15 май.

При поставянето на пейката кметът Георг Спартански  поздрави младежите за реализирането на тяхната прекрасна идея и им пожела да са все така креативни и дейни.

Присъстващите бяха поздравени с песента „Притури се планината” в изпълнение на Стефания Славчева.

По време на тържеството се проведе и викторина с въпроси от “Малкият принц”. Присъстваха деца от ОУ “Христо Ботев”, деца на приятели и познати, случайно минаващи ученици. Всички се оказаха изключително любознателни и отговориха правилно на въпросите. Всяко дете си тръгна с подарък книжката “Малкият принц” и балон.

На пейката са изписани избрани цитати от книгата “Малкият принц” за малките неща, които ни правят добри. “Малкият принц” от Антоан дьо сент Екзюпери е една мъдра книга не само за децата, а и за възрастните. Тя е настолен наръчник за доброто в живота. Всеки от нас е хубаво да я прочете поне три пъти на различна възраст, за да вземе точната поука в точния момент.

 Следващата стъпка е монтиране  на библиотека на открито на същото място по случай 24 ти май под наслов “Седни и прочети и нова книга остави”.

 

Прочетете също:

Децата до 14 години ще пътуват с безплатни карти в градския транспорт

От 1 февруари децата до 14 навършени години в Плевен вече ще пътуват безплатно по ...