Начало / Здравеопазване / Педиатър от болница „Сърце и Мозък“ – Плевен ще бъде лектор в практикум за родители на тема „По-здрави деца“

Педиатър от болница „Сърце и Мозък“ – Плевен ще бъде лектор в практикум за родители на тема „По-здрави деца“

Практикум за родители на тема „По-здрави деца“ с лектор д-р Лилия Николова – педиатър в болница „Сърце и Мозък“ – Плевен, е поредната инициатива с фокус към родителите и децата. Събитието се организира онлайн по инициатива на социалната платформа 1 наум – място за споделяне на родителски опит и ще се проведе на 18 май (сряда), начало – 14,00 ч., вход свободен – https://www.facebook.com/events/675202143752299/?ref=newsfeed

„Идеята на тези среща са да бъдем полезни на родителите. Аз лично също съм майка на 3-годишно момченце и знам колко е важно да има към кого да зададеш своите въпроси за отглеждането на детето и да получиш компетентен отговор“, споделя д-р Николова.

В рамките на практикума ще бъдат коментирани въпроси като: Защо едни деца боледуват повече от други? Има ли рецепти за по-добро здраве и имунитет? Доколко храненето има значение и какво значи правилно хранене за здраве? Задължително ли е да се пият хранителни добавки, имуностимуланти, укрепващи организма сиропи и т.н.? Има ли какво да направим при първи симптоми, така че да спрем или овладеем болестта? Как да пазим детето от заразяване и да го пазим ли въобще? Имунитетът въпрос на възраст ли е, или на определен брой срещи с болестите?

Ще бъдат дадени и конкретни практически насоки какво ДА правят и какво НЕ родителите по време на тривиалните, но неприятни симптоми като: кашлица, хрема, температура, разстройство при малчуганите.

Извън дискусията д-р Лилия Николова осигурява консултативна помощ при всички състояния, свързани с детските болести в Детския кабинет на високотехнологичната болница „Сърце и Мозък“ – Плевен.

Прочетете също:

Децата до 14 години ще пътуват с безплатни карти в градския транспорт

От 1 февруари децата до 14 навършени години в Плевен вече ще пътуват безплатно по ...