Начало / Образование / Педагогически практики от област Плевен бяха отличени на национален форум

Педагогически практики от област Плевен бяха отличени на национален форум

Педагогическата практика „Интегрирани политики в стратегията на Иновативно начално училище „Св. Св. Кирил и Методий“, гр. Долни Дъбник, представена от директора Ваня Йотова, бе отличена сред 50 представени разработки на Петата Национална научнопрактическа конференция за добри педагогически практики в областта на образователната интеграция. Събитието, което се проведе от 28 до 30 октомври във Велинград, бе организирано от Министерството на образованието и науката и Синдикатът на българските учители. В него се включиха училища от цялата страна.
Конкурсната надпревара за добри педагогически практики протече в два етапа. В първия разработките бяха пресявани от жури, което допусна до конференцията 50 от тях. От Плевенска област с подкрепата на Регионалното управление на образованието, в лицето на старши експерта по приобщаващо образование Росица Ненчева, бяха подадени седем доклада, като три от тях бяха класирани. Свои презентации представиха Ралица Петрова от Иновативно основно училище „Христо Ботев“, с. Божурица и Бояна Иванова от ОУ „Св. Климент Охридски“, с. Буковлък. Те представиха съответно темите: „Издаване на училищен вестник, свързано с допълнителното обучение по БЕЛ“, и „Социално-педагогически взаимодействия като предпоставка за адаптация и образователна интеграция.“
Конференцията бе открита лично от министъра на образованието Красимир Вълчев, а за награждаването пристигна зам.-министър Таня Михайлова.

Прочетете също:

Децата до 14 години ще пътуват с безплатни карти в градския транспорт

От 1 февруари децата до 14 навършени години в Плевен вече ще пътуват безплатно по ...