Акценти
Начало / Образование / ПГ по туризъм „Алеко Константинов“успешно приключи проекта „Сладко хапни и движение направи“

ПГ по туризъм „Алеко Константинов“успешно приключи проекта „Сладко хапни и движение направи“

ПГ по туризъм „Алеко Константинов“ в Плевен приключи дейностите по проекта „Сладко хапни и движение направи“, който бе класиран  на второ място в страната в категория 9 – 12 клас и допуснат  до участие във втората фаза на Националния ученически конкурс „Посланици на здравето”.

Конкурсът се организира от Министерството на здравеопазването, в партньорство с Министерството на образованието и науката, Министерството на културата, Министерството на младежта и спорта и Представителството на Европейската комисия в България и Министерството на околната среда и водите.

 В проекта „Сладко хапни и движение направи“ се включиха  учениците от 9-тите класове и техните ПГ туризъмродители. Основната цел на реализираните дейности бе за подкрепа на здравословния начин на живот на младите хора. Те бяха насочени към създаване на  положителна промяна в  храненето и  физическата активност, както и изграждане на умения за информиран личен избор и взимане на правилни решения за собственото здраве.  Във връзка с това успешно бяха реализирани редица дейности: демонстративна изложба на биопродукти и здравословни храни, кулинарана демонстрация на  приготвени съвместно с родителите здравословни ястия, изработване на табла и други информационни материали, състезание по волейбол, приятелска футболна среща между синове и бащи и други.

Участвалите ученици в този проект ще популяризират идеята за нов поведенчески модел, свързан със здравословния начин на живот и активна физическа дейност сред съучениците си и като обучени „посланици на здравето“  ще доразвиват и разпространяват идеята за сладко хапни и движение направи.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...