Акценти
Начало / Образование / ПГ по селско стопанство в Долни Дъбник ще е домакин на състезанието „Млад фермер”

ПГ по селско стопанство в Долни Дъбник ще е домакин на състезанието „Млад фермер”

Професионална гимназия по селско стопанство „Проф. Иван Иванов” в гр. Долни Дъбник ще бъде домакин на Националното състезание „Млад фермер”. Това е регионалният етап за Северна България и той ще се проведе от 25 до 27 март, научихме от директорът на гимназията Галя Денева. Организатор на състезанието е Министерството на образованието и науката (МОН) и Регионално управление на образованието (РУО) – Плевен. Партньор е Аграрен университет – Пловдив. Гимназията в Долни Дъбник за първи път приема домакинството на този форум, в който ще участва близо 100 ученици от 28 сродни професионални гимназии в Северна България.

Участниците ще се състезават в три модула: растениевъдство, животновъдство и механизация на селското стопанство. Учениците ще трябва да покажат умения за разпознаване на семена и фуражи,  резитба на лозя, доене на крави. Майсторско управление на трактор по предварително зададен маршрут също ще е част от състезанието заедно с електронен тест за правилата на безопасно движение по пътищата.

Състезанието ще бъде открито на 25 март с шествие. Официалното награждаване на победителите ще е на следващия ден в хотел „Балкан” в Плевен.

Снимка: архив

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...