Акценти
Начало / Образование / ПГХВТ „Луи Пастьор”- Плевен отпразнува 61 години

ПГХВТ „Луи Пастьор”- Плевен отпразнува 61 години

С посрещане на училищното знаме и вълнуващото изпълнение на училищния химн започна днес празникът по повод 61 години от създаването на Професионалната гимназия по хранително-вкусови технологии «Луи Пастьор» в Плевен.

В професионалната гимназия се  обучават ученици от IX до XII клас, с прием след завършен VIII клас в специалностите: „Експлоатация и поддържане на хладилна и климатична техника в хранително-вкусовата промишленост“, „Контрол на качеството и безопасност на храни и напитки”, с придобиване на трета СПК и „Хранително-вкусова промишленост” за ученици със СОП. Те бяха представени под формата на презентации, изработени от учениците.

Всички гости получиха новия брой на училищния в. «ПГХВТ днес» и споделиха кулинарните изкушения, изработени от бъдещите технолози в областта на хранително-вкусовата промишленост.

Директорът на ПГХВТ „Луи Пастьор” – инж. Лилия Петкова, пожела на колектива неуморно и всеотдайно да работи за постигане на все по-голяма практическа приложимост на знанията, за качествено обучение на учениците и изграждане на отговорни граждани и активни членове на обществото. «Бъдете упорити и последователни, следвайте мечтите си, преодолявайте препятствията с творчески порив, духовна сила, устойчивост и амбиция», пожела на учениците инж. Петкова.

IMG_2422ПГХТ Луи Пастьор

В празничния концерт взеха участие ученици от гимназията и деца от ОДЗ «Еделвайс» – Плевен с музикален педагог Галя Великова.

Всички присъстващи бяха поканени на Работна среща с представители на бизнеса на тема „Успешна реализация на трудовия пазар чрез обучение по актуални за хранителната индустрия професии и специалности”.

Гости на празника бяха ръководители на фирми – партньори, експерти от РИО – Плевен и учители, посветили професионалния си път на гимназията.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...