Акценти
Начало / Образование / ПГРТО – Плевен отваря врати днес за всички, които желаят да се потопят в света на кулинарията

ПГРТО – Плевен отваря врати днес за всички, които желаят да се потопят в света на кулинарията

Днес, на 28 април, Професионалната гимназия по ресторантьорство, търговия и обслужване – Плевен чества своята 52-ра годишнина, съобщават от учебното заведение. По случай празника на училището, съвпадащ с Велики четвъртък, многофункционалната зала за кетърингови събития и презентации „Орион” ще отвори врати за всички, които желаят да се потопят в света на кулинарното изкуство. Учениците ще направят атрактивни демонстрации на най-доброто от професиите, по които се обучават.

Учениците от специалностите „Кетъринг” и „Производство на кулинарни изделия и напитки ” ще изненадат гостите с деликатеси, подходящи за кетърингови събития, поднесени с много въображение и гарнирани с „щипка” любов. От своя страна младите бармани от гимназията ще омаят присъстващите с екзотични коктейли.

В духа на Великден децата ще демонстрират нови и интересни методи за боядисване на яйца. Това ще се случи на празнично презентираната ни пролетна маса. „Сладко изкушение” с шоколадовите шедьоври, които ще приготвят учениците, обучаващи се по специалността „Декорация на сладкарски изделия”, пък очакват гостите.

Карвинг-артистите на гимназията също са подготвили красиви изненади – великденски и здравословни. Те ще демонстрират майсторството си и ще изработят прекрасни скулптури и украси от плодове и зеленчуци.

Заповядайте на 28 април от 10.00 часа в зала „Орион”, за да се убедите за пореден път, че нашата професионална гимназия подготвя качествени кадри в сферата на търговията и обслужването, приканват от училището.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...