Начало / Последни новини / ПГМХТ – Плевен се включи в Европейския ден на спорта в училище

ПГМХТ – Плевен се включи в Европейския ден на спорта в училище

Професионална гимназия по мениджмънт и хранителни технологии (ПГМХТ) в Плевен се включи в Европейския ден на спорта в училище. Бяха планирани мероприятия с цел повишаване на физическата активност на учениците, както и тяхната информираност за ползите от спорта.

Програмата включваше футбол на малки врати между сборен отбор 8-9 клас срещу сборен отбор 10-11 клас, състезание по бадминтон и турнир по тенис на маса между учениците от всички класове в ПГМХТ.

Европейски ден на спорта в училище (ЕДСУ) е ден, посветен на насърчаването на физическата активност сред учениците, като се залага на елемента на забавлението и се изпробват нови видове физическа активност и спорт, за да се повиши усещането за „принадлежност към училището“ за всеки участник. Основната цел на събитието е да насърчава физическата активност сред учениците в цяла Европа и да включва колкото може повече деца и млади хора, училища и организации.

Според Националния център по обществено здраве и анализи само 24% от децата достигат препоръчителните нива на физическа активност от 60 минути на ден, а голяма част от времето си младите хора прекарват в седнало положение.

Прочетете също:

Децата до 14 години ще пътуват с безплатни карти в градския транспорт

От 1 февруари децата до 14 навършени години в Плевен вече ще пътуват безплатно по ...