Начало / Образование / ПГМХТ отбеляза 59 години от създаването си

ПГМХТ отбеляза 59 години от създаването си

С пъстро тържество на етносите Професионална гимназия по мениджмънт и хранителни технологии отбеляза своя празник. Събитието бе открито с празнично слово на директора на училището Теменужка Енчева. С поздрав към празнуващите се обърна Петя Василева, зам.-председател на Общински съвет – Плевен.Тя пожела на учениците здраве и успешна реализация в едни от най-търсените в последно време на пазара на труда професии, свързани с млекопроизводството и месопроизводството. Тя изказа възхищение от факта, че в гимназията специалистите са съумели да обединят ученици от три етноса, които работят заедно, и в същото време всеки се изявява индивидуално и показва своите интереси в дадена област.

На тържеството бяха наградени победителите в конкурсите за съчинение „Моето училище“ и „Шарени традиции и детските амбиции“, както и най-добрите в училищния турнир по тенис на маса. С награди си тръгнаха и победителите в състезанието за най-оригинални тапаси, приготвени от участниците в клуба „Кулинарни традиции и иновации в испаноговорящия свят“. Беше представен и първият брой на училищния вестник „В час“.

Последваха изпълненията на участниците от клуб „Етномания“. Изложба от снимки представи практиката на учениците в Португалия. Интерес предизвикаха и фотосите от демонстрирането на техника за приготвяне на обредна пита и кравайчета.

Във фоайето на втория етаж на ПГМХТ бяха изложени изработените от учениците със СОП изключително красиви декупажни изделия, показани бяха и всички спечелени купи от гимназистите през годините в различни спортни турнири.

На празника по повод 59-годишнината на ПГМХТ присъстваха още  Христослав Михайлов, общински съветник и Виктория Иванова от отдел „Образование“ към община Плевен.

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...