Акценти
Начало / Образование / ПГМЕТ „Христо Смирнeнски“ – Кнежа с плакет от президента по повод 50-годишния юбилей

ПГМЕТ „Христо Смирнeнски“ – Кнежа с плакет от президента по повод 50-годишния юбилей

ПГ по механоелектротехника „Христо Смирненски” в град Кнежа отпразнува 50 години от създаването си.  Събитието се проведе на 12 май и събра настоящи и бивши учители, ученици и служители в двора на училището.

В чест на юбилея бе открита изложба скулптури от метал „Поглед в бъдещето“. Експонатите са дело на ученици, изработени в часовете по практика.

Момчетата и момичетата от младежки духов оркестър и мажоретен състав към читалище „Христо Ботев“ в Ботевград изпълниха площадката пред училището. Те представиха най-доброто от своя репертоар в продължение на 40 минути.

На тържеството присъстваха областният управител на Плевен Ралица Добрева, представители на Регионален инспекторат по образованието, кметът на Кнежа Илийчо Лачовски, зам.кметове, общински съветници, жители и гости на града.

Със свое постановление президентът Росен Плевнелев удостои ПГМЕТ „Христо Смирненски“ с плакет за значимия му принос към просветната и духовна дейност и по случай 50-годишния юбилей. Заслуженото високо признание бе връчено официално от г-н Лачовски на директора инж.Цветана Трендафилова по време на тържествения концерт. Ралица  Добрева отправи своите пожелания към ръководството, учители, ученици, гости и връчи на директора плакет на областния управител. Поздравителни адреси бяха получени и от министър председателя Бойко Борисов, вицепремиерът и министър на образованието и науката Меглена Кунева, заместник-председателя на 43-ото Народно събрание Явор Хайтов, Регионален инспекторат по образование – Плевен, кмета на Община Кнежа и директори на професионални гимназии и училища.

Директорът инж. Цветана Трендафилова награди с юбилеен плакет за принос в развитието и утвърждаването на професионалната гимназия бивши директори и учители на училището, Областна администрация Плевен, Регионален инспекторат по образование Плевен и Враца, Технически университет – Габрово и Община Кнежа.

Тържествената програма продължи с изпълнения на Румен Нехризов и детска вокална група под ръководството на Галя Илчовска, а специални гости в програмата бяха атрактивната музикална формация „Пловдивъ

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...