Акценти
Начало / Здравеопазване / Пациенти и персонал чистиха градинката на Детска клиника в УМБАЛ – Плевен

Пациенти и персонал чистиха градинката на Детска клиника в УМБАЛ – Плевен

Малки пациенти, техните родители и персонал на Детската клиника в УМБАЛ – Плевен излязоха днес заедно да освежат пейките и детските люлки пред клиниката.

Всички се включихме с огромно желание, децата нямаха търпение да излязат, за да помогнат, разказа усмихната майка, докато тя и дъщеря й боядисваха една от люлкитена площадката. Въоръжени с четки, на метър от тях, две дечица пребоядисваха пейка. Много красиво става, радваме се, че има такава инициатива, коментира друга жена. Персонал на Детска клиника също се включи в почистването, като техният коментар беше, че е много приятно да се работи навън, в градината. Всички участници в акцията бяха получили специални тениски от организаторите, освен боя, четки и ръкавици.

IMG_0569детска клиника - акция

Освежаването на детскта площадка пред Детска клиника е организирано от Националната инициатива за подобряване на болничния престой на децата „Приказки без край“, като по този начин те се присъединяват към кампанията на bTV „Да изчистим България заедно“. Днес, когато във фокуса на кампанията попадат детските площадки, от „Приказки без край” организират почистване и освежаване на дворните пространства около детските клиники в още три болници в страната. Инициативата се провежда под мотото „Заедно за по-добра среда за нашите деца!”

IMG_0572детска клиника акция

IMG_0574детска клиника акция

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...