Акценти
Начало / Здравеопазване / Пациенти даряват събраните си средства за закупуване на локомат в България

Пациенти даряват събраните си средства за закупуване на локомат в България

Дарителската кампания за закупуване на робот локомат в България, вече ще разчита и на друг формат за набиране на средства. Все повече пациенти са готови да дарят събраните, но недостатъчни суми за тяхното лично лечение или рехабилитация в чужбина за благородната кауза. Те вече са изразили готовност да дарят тези средства за това да има локомат в България.  Това съобщи д-р Анелия Хохвартер, инициатор на кампанията.

„На всички тях обещаваме запазено място за терапия в първата година, списъкът се подготвя и това ще е условието при конкурса, който ще определи къде ще бъде поставен уреда. Предимство ще имат области с най-много дарители”, поясни д-р Хохвартер.

Ето и един от няколкото случая на пациенти, свързали се с д-р Хохвартер. Една съпруга, която гледа  младия си любим от 5 години в инвалидна количка, реши да дари събраната сума за лечение в чужбина за закупуването на робота! Тя  разказва как се страхува, че няма да се справи в  чуждата страна и  сама да транспортира болния всеки втори ден до болницата. Освен това тя не знае езика,  а и счита, че лечението ще бъде само започнато и недовършено. После отново ще трябва да се моли за средства, аргументира се тя.

Кампанията на д-р Хохвартер продължава, досега събраните средства са над 30 хил. лв.

Стотици анонимни дарители продължават да подкрепят кампанията. Уникалният глас от Родопите Нели Андреева и ръководената от нея формация „Нуша“, със съдействието на ансамбъл “Филип Кутев”  са сред най-големите дарители на благородната кауза – те дариха всички приходи от новогодишния си концерт .

Успехът идва, когато разделиш „Не мога” с една запетая, категорична е д-р Хохвартер.

Нуждаещите се от медицинския робот в България са над 20 000 души.

Лечението и рехабилитацията с локомат се използва при пациенти с цялостна или частична загуба на двигателни функции, хора болни от множествена склероза, детска церебрална парализа, пациенти, прекарали инсулт или претърпели мозъчна травма, както и с болестта на Паркинсон, с цел да им помогне да проходят отново

Родената в Горна Митрополия д-р Анелия Хохвартер е  високо ценен хирург офталмолог във Виена. Тя сама финансира своите мисии в Африка. След една от тях пише книгата „Пътуването – пътуване към света и към себе си“. Лекарката е решила всички приходи от книгите, които вече излязоха на български (издателство „Персей”) и на немски език (предстои да излязат още на англ. и руски език) да отидат за закупуването на уникален робот локомат за раздвижване на български пациенти.

Дарителска сметка със статут „Всички средства са предназначени за закупуването на Lokomat ProV6“, уред с два модула за деца и възрастни. Банката гарантира, че използването на дарения за текущи разходи по проекта не е възможно.

Дарителска сметка: Анелия Петрова Хохвартер

IBAN:  BG60 UNCR 7000 1522 7289 49 (в Евро)

IBAN:  BG65 UNCR 7000 1522 7289 56 (влева)

BIC (SWIFT): UNCRBGSF

Повече информация на страницата във Фейсбук:

https://goo.gl/i4HY8K

 

 

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...