Акценти
Начало / Общество / Патриоти отбелязаха 113-та годишнина от Илинденско-Преображенското въстание в Плевен

Патриоти отбелязаха 113-та годишнина от Илинденско-Преображенското въстание в Плевен

По традиция на 2 август патриотични формации от Плевен отбелязват годишнината от Илинденско-Преображенското въстание с поднасяне на цветя пред паметника на Парашкев Цветков.

Пред паметника на плевенския герой, който е един от организаторите на въстанието, сведоха глави областният координатор на ВМРО – Калин Поповски, областният координатор на НФСБ – инж. Николай Маринов, областният координатор на „Атака” – Адриан Асенов, членове на патриотичните организации.

IMG_3750парашсев цветков паметник

Областните лидери припомниха накратко историята на Илинденско-Преображенското въстание, в което срещу 30 000 въстаници е била изпратена добре въоръжена 350-хилядна турска армия, която потушава с жестокост въстанието.  Николай Маринов припомни саможертвата на Парашкев Цветков, който загива едва 28-годишен, отказал се от спокойния и сигурен живот, за да воюва за родината.

Героите от най-голямото въстание в новата история на страната ни никога няма да бъдат забравени, подчертаха присъстващите преди да поднесат цветя и сведат глави пред бюста на Парашкев Цветков.

IMG_3756

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...