Акценти
Начало / Общество / Патриотична инициатива стартира от днес Младежи ГЕРБ – Плевен

Патриотична инициатива стартира от днес Младежи ГЕРБ – Плевен

От Младежи ГЕРБ Плевен призовават всички родолюбиви българи да залеем социалните мрежи със снимки на места и неща, с които искаме да свързват страната ни с хаштаг #bulgaria! Инициативата им „Опознай родината, за да я обикнеш. България е мястото! Тук всичко е възможно!“ стартира точно днес – на националния празник – 3-ти март. „България има нужда да се разграничи от имиджа на евтина дестинация. Място като Слънчев бряг през последните 10 години не бива да „изплува” в съзнанието на чужденците, когато чуят „България”, а България за нас е – рози, кисело мляко, ракия, ски, море и безброй красоти! Рекламата на страната ни трябва да е насочена към алтернативен туризъм.“, категоричен е Йордан Грижов, общински ръководител на Младежи ГЕРБ – Плевен и най-младият общински съветник в Плевен.
„Трети март е един от най-великите празници, които ние с гордост честваме. През 2015 г. интернет търсачката Google отбеляза националния празник на България – 3-ти март. За 137-а годишнина от Освобождението на България търсачката промени логото си в чест на страната ни. Анимацията представлява фойерверки, избухващи в цветовете на българския трибагреник – бяло, зелено и червено. Нека през 2016 г. ние да покажем, че сме горд народ, помнещ историята си и в социалната мрежа „пуснем” масово снимки с #bulgaria от честванията, от паметниците свързани с този ден или нещо, което откроява идентичността ни като българи.“, предлага Цветелина Иванчева, член на Младежи ГЕРБ – Плевен, внесла предложението за инициативата.
„В допълнение на предложението ми искам да отбележа, че при кратка справка в момента с #bulgaria можем да се натъкнем на новите песни на поп-фолк певици и няколко „кръшни” изпълнения на ромски танци. Нека бъдем горди БЪЛГАРИ!“, призовава Цветелина.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...