Начало / Икономика / „Паркстрой“ ще закупи специална машина за косене край пътя

„Паркстрой“ ще закупи специална машина за косене край пътя

Инвестиционната програма на общинска фирма „Паркстрой“ за тази годна ще бъде допълнена с нови материални активи – закупуване на  шредер за косене на тревни площи и машина за премахване на плевели. Решението е на Общинския съвет на Плевен по предложение, внесено от Постоянната комисия по „Стопанска политика и транспорт“, информира на редовната си пресконференция в Пресклуба на БТА след сесията председателят на Общинския съвет Мартин Митев.

„В писмо до Общинския съвет Дамянка Владимирова – управител на „Паркстрой“ ЕООД, заяви искане за допълване на инвестиционната програма на дружеството за 2019 година, приета с наше решение през февруари. Допълнението касае инвестиции за закупуване на шредер за косене на тревни площи и машина за премахване на плевели. Шредерът е нужен с цел ефективност при косене на участъци от пътната инфраструктура с натоварен трафик на движение, осигуряване на безопасността на работа на служителите от дружеството и осигуряване безопасно преминаване на пътните превозни по т.нар. Софийски път, Русенски път, бул. „Г. Кочев“, бул. „Европа“, бул. „Русе“, ул. „Гренадерска“, жк „Сторгозия“ и жк „Дружба“. Стойността му е 15 000 лв. без ДДС, а за машината за премахване на плевели – 6 000 лв. без ДДС. И двете инвестиции ще бъдат извършени с финансови средства на дружеството“, информира Мартин Митев.

Решението за допълване годишната инвестиционна програма на общинската фирма „Паркстрой“ с посочените по-горе нови материални активи бе прието единодушно от Общинския съвет.

Снимката е илюстративна

 

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...