Акценти
Начало / Общество / „Паркстрой” приключи шестмесечието с над 5 хиляди лева печалба

„Паркстрой” приключи шестмесечието с над 5 хиляди лева печалба

 цветна алея в Градската градина

„Паркстрой” ЕООД приключи шестмесечието с 5 662 лева печалба. Това показва отчетът на фирмата, който ще бъде представен на общинските съветници по време на редовното им заседание утре. Въпреки че през март 2014 г е отчетена загуба от 65 хиляди лева, ръководството успява да я покрие и да реализира печалба.

Приходите за дружеството през периода от март до юни са 310 хиляди лева. 287 хиляди лева са от основната му дейност по поддържане на градини и паркове, зацветяване, поддържане и изграждане на нови детски площадки и кътове за отдих, косене, почистване не междублоковите пространства и на входно-изходните магистрали, почистване на речните корита, косене и подъдражне на гробищните паркове. От продажба на цветя и различни растения, произведени в оранжерията на фирмата, приходите са 28 хиляди лева, като 23 хиляди от тях са за второто тримесечие.

Средно списъчният състав на дружеството през второто тримесечие е 53-ма души. 83 хил. лв са задълженията на дружеството към доставчици, към персонала – 53 хил. лв, данъчните и осигурителни задължения са 282 хил. лв, към Община Плевен фирмата дължи 21 хил. лв за изплащане на дивидент. В същото време по неразплатени фактури Общината дължи на „Паркстрой” 136 хиляди лева.

Въпреки временните затруднения от дружеството заявяват, че ще продължат да изпълняват дейностите в съответствие с поръчката на Общината за почистване и поддържане на зелените площи в града.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...