Акценти
Начало / Общество / Парково осветление в началото на Кайлъка – кауза за областния Илиян Йончев

Парково осветление в началото на Кайлъка – кауза за областния Илиян Йончев

кайлъка

Приел съм го като лична кауза да бъде поставено парково осветление поне в началната алея на Кайлъка. Това заяви на среща с журналисти областния управител на област Плевен Илиян Йончев. Той вече е водил разговори с различни неправителствени организации, в които членуват добре осигурени плевенчани, да съдействат тази добра идея да бъде реализирана. От ЧЕЗ също са обещали съдействие.

Нека не забравяме, че паркът е създаден с усилията на цялото гражданство на Плевен, припомни Йончев, като по този начин прикани плевенчани да бъдат съпричастни към неговото опазване.

На срещата беше коментиран и новият ландшафноустройствен план на парк Кайлъка, който беше изработен с финансиране по Програмата за трансгранично сътрудничество Румъния-България 2007-2013г. За осъществяването му са нужни 1 млн. 100 хил.лв., които евентуално могат да бъдат осигурени по  оперативни програми през новия програмен период 2014-2020 г.

Йончев беше категоричен, че няма да бъде вдигана забраната за влизане на автомобили в парка и апелира към плевенчани за по-отговорно отношение и да спазват ограничението.

За почистването и поддържането на Кайлъка областната управа отново ще разчита на наети по програмата за временна заетост.

 

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...