Акценти
Начало / Култура / Пари за Балетната школа на читалище „Съгласие” и математици отпусна Община Плевен

Пари за Балетната школа на читалище „Съгласие” и математици отпусна Община Плевен

1000 лева за поставянето на балетния спектакъл „Приказна галерия” и участия в детски театрални спектакли и музикални фестивали ще получат Балетната студия и Балетната школа при читалище „Съгласие”- Плевен. Решението е на Комисията за одобряване на критерии и отпускане на средства, постъпили от дарения и спонсорство, за годишни стипендии и еднократни помощи във връзка с участие в мероприятия от национално и международно значение на даровити деца и младежи в неравностойно положение, а също така и на деца сираци, чиито родители са загинали при особени обстоятелства, проведе миналата седмица редовно заседание.

Еднократна финансова помощ от 400 лева се отпуска и на отбор ученици от Школа по математика в Математическата гимназия в града. Сумата е за подпомагане участието им в Национален фестивал на младите математици в Созопол, реши още Комисията с членове от Община Плевен и Общински съвет – Плевен.

Годишна стипендия ще получи Ива Иванова, шестокласничка в Математическата гимназия в Плевен. Сумата еполовината от размера на минималната работна заплата месечно, установена за страната, считано от 1.09.2013 г.

Прочетете също:

Водещи солисти на сцената на Международния фестивал за маримба и ударни инструменти – Плевен’2023 (програма)

От 4 до 9 юли в Плевен ще се проведе седмото издание на Международния фестивал ...