Начало / Последни новини / Паника в Левски и Ювентус

Паника в Левски и Ювентус

Футболът в Община Левски изживява един от най-тежките си периоди. Те са породени от финансов недостиг. Той засяга конкретно мъжките отбори на град Левски и Ювентус от село Малчика.

Вчера футболистите на Левски са се срещнали с общинското ръководство. В хода на разговорите станало ясно, че общината ще отпусне пари за тима за новия сезон 2016-2017 г., но бюджета ще е по-малък в сравнение с предишните сезони. Последвалите реакции показват, че намаляването на финансите няма как да не предизвика смут в състава. Напълно вероятно е той да не се запази в сегашния си вид и някои от играчите да си тръгнат. Левски разполага с един от най-качествените отбори в Северозападната В аматьорска група и напълно логично интереса към футболистите му да е постоянен. Въпреки финансовата несигурност състезателите продължават да тренират.Ювентус Малчика

В Ювентус /Малчика/ ситуацията е още по-тежка и дори клони към безнадеждна. Не се знае дали отбора ще получи финансиране от общината. Тази несигурност принуди футболистите да спрат тренировки. Възможно е дори Юве въобще да не участва в шампионата на В група.

Повечето от тревожните въпроси засягащи двата тима ще получат отговори в четвъртък /28 юли/. Тогава ще се проведе редовното заседание на Общински съвет – Левски.

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...