Акценти
Начало / Общество / Паметна плоча постави началото на експозиция, свързана с историята на Сержантското  военновъздушно училище „Г.Бенковски”

Паметна плоча постави началото на експозиция, свързана с историята на Сержантското  военновъздушно училище „Г.Бенковски”

50 години от създаването на Средното сержантско военновъздушно училище „Георги Бенковски” отбелязаха с поредица от меропириятия. Част от тях беше откриването на юбилейна паметна плоча на 22 септември тази година. На церемония по откриването присъстваха командирът на Българските военновъздушни сили – генерал-майор Цанко Стойков, директорът на Щаба по отбраната – генерал-майор Красимир Кънев, и командирът на Базата за командване, управление и наблюдение на ВВС – полковник Христо Ганецовски, който е и възпитаник на ССВВУ. Те прерязаха лентата, с което поставиха началото на нова експозиция, свързана със Средното сержантско военновъздушно училище „Георги Бенковски”.

Плочата ще се намира в музея на Военновъздушна учебна база „Георги Бенковски” – Долна Митрополия.

На събитието присъстваха и домакините, командирът на ВВУБ – полковник Петър Банков, деканът на факултет „Авиационен” на НВУ – професор Марин Маринов.

 

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...