Начало / Крими / Пак хванаха пияни и дрогирани шофьори

Пак хванаха пияни и дрогирани шофьори

На 31 декември в 00.25 часа в село Новачене е проверен с техническо средство 27-годишен от село Бацова махала, съобщиха от МВР-Плевен. Алкотестът му е 1.82 промила. Мъжът е бил зад волана на лек автомобил „Фолксваген Голф“. На 1 януари 2019 година около 14:40 часа на улица „Трети март“ в Плевен е проверен водачът на „Рено Меган“ – 23-годишен от село Комарево. От извършената проверка с техническо средство Алкотест Дрегер се установи, че управлява след употреба на канабис.

На 2 януари 2019 година около 00:10 часа в плевенския ж.к „Дружба“ е проверен 20-годишен плевенчанин – водач на „Ауди Купе“. Пробата е отчела че е зад волана след употреба на канабис.

На 1 януари 2019 година около 12:50 часа в село Гиген е спрян лек автомобил „Мерцедес“, управляван от 19-годишен от селото. При извършената проверка с техническо средство е установено, че мъжът управлява под въздействието на метаамфетамини. 19-годишният е задържан за срок до 24 часа по Закона за МВР. Издаден е талон за медицинско изследване. Уведомен е дежурен прокурор престъпление по чл.343 „б“, ал. 3 от НК. Продължава работа разследващ полицай.

На 2 януари 2019 година в Първо РУ – Плевен е образувано бързо производство за престъпление по чл.343б, ал.3 от НК. На същата дата около 00:10 часа в кв. „Дружба“ в Плевен е спрян водачът на „Мерцедес“. Установило се е, че 21-годишният шофира под въздействието на канабис и метаамфетамин. Нарушителите са задържани за срок до 24 часа по Закона за МВР. Издадени са им талони за медицински изследвания. За случаите са уведомени прокурори от РП – Никопол и РП – Плевен. Работата продължават разследващи полицаи.

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...