Акценти
Начало / Икономика / Още 25 км второкласни и третокласни пътища в област Плевен са рехабилитирани

Още 25 км второкласни и третокласни пътища в област Плевен са рехабилитирани

АПИ

Завърши ремонтът на пътните отсечки Българене – Стежерово – Божурлук и Враца – Кнежа, които не са ремонтирани основно от средата на 80-те години на миналия век. Общата дължина на рехабилитираните пътни отсечки е 25.519 км, като средствата за тях са осигурени проект, финансиран от  ОП „Оперативна програма „Регионално развитие” 2007-2013 г., която се съфинансира от Европейския фонд за регионално развитие и националния бюджет.

Ремонтът на пътните участъци е извършен по технологията „студено рециклиране“, поясни ръководителят на проекта Бисер Йорданов, което гарантира по-голяма здравина на покритието.  Положени са основни, изравнителни и износващи асфалтови пластове. Възстановени са банкетите, поставени са бетонни бордюри, стоманена предпазна ограда, вертикална сигнализация и нова пътна маркировка. Осигурено е оптимално отводняване на настилката.

Обектът е предаден два дни предсрочно, като гаранционният срок на извършените ремонтни дейности е 4 години. Изпълнителят на строително-монтажните дейности – фирма от Велико  Търново, гарантира, че в този срок няма да има проблеми с качеството.

LOT_34_1

По думите на директора на Областно пътно управление – Плевен инж. Ивайло Денчев  с изпълнението на този проект е ремонтиран един от най-лошите пътни участъци в областта, визирайки участъка Българене – Стежерово – Божурлук. Той отбеляза, че с ремонта е решен сериозен проблем със стръмен участък в района на Българене с дължина около 150 м, в който редовно през зимата са се образували  „тапи”, заради закъсали тирове. В този невралгичен участък изпълнителят на проекта е направил отбивка, която играе ролята на трета лента.Надяваме се, че с нея задръстванията в този участък ще останат в миналото, подчерта инж. Денчев.

Извършените ремонтни дейности по двата пътни участъка са на обща стойност 13 387 253 лева.

Прочетете също:

Над 5 млн. лева постъпления очаква Община Плевен от управлението на общинските имоти през 2023 г.

С 30 гласа „за“, 8 „въздържал се“, против – няма, Общинският съвет на Плевен прие ...