Акценти
Начало / Образование / Още седмица приемат творби за участие в Националния  ученически литературен конкурс „Рицарска постъпка“

Още седмица приемат творби за участие в Националния  ученически литературен конкурс „Рицарска постъпка“

До 15 януари е срокът за изпращане на творби за участие в Националния ученически литературен конкурс „Рицарска постъпка”. Той е организиран от  Ордена на рицарите-тамплиери на Йерусалим, Велик приорат – България с  подкрепата на Министерството на образованието и науката.

В конкурса могат да участват ученици от 9 до 12 клас, като идеята му е да провокира младите хора да научат повече за рицарството като философия, постижения на културата и на духа, както и да достигнат до нови знания за историята на Европа и Близкия Изток, свързана с епохата на рицарите и техните славни и изпълнени с чест и достойнство времена, нрави и подвизи.

Теми за литературните творби – проза или поезия, могат да бъдат кои са рицарските добродетели, любовта като рицарски идеал, какво означава изразът „да постъпиш като рицар”, насочват организаторите на конкурса. Повече информация може да бъде намерена на сайта на РИО Плевен в раздел „учители“-история.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...