Акценти
Начало / Общество / Още две жертви на катастрофата край Гривица

Още две жертви на катастрофата край Гривица

Още двама души на Министерството на отбраната починаха през нощта от раните си след тежкият сблъсък между две леки коли и един военен микробус, който стана вчера на пътя между Плевен и Гривица, съобщи Нова телевизия.

При инцидента трима души загинаха на място, а петима бяха настанени в болница в тежко състояние. Останалите трима продължават да са в реанимация, но са без опасност за живота. Двама от загиналите вчера са служители на Министерството на отбраната. И петимата ранени са служители на институцията.

Припомняме, че около 14.00 часа на изхода на Плевен в посока Русе по еднопосочен път се е движел лек автомобил, в който пътувал семейство. Шофьорът е на 70 години, а съпругата му на 61. Зад тях се е движел военният микробус.

Пътят е стеснен, тъй като е в ремонт. Според разследващите шофьорът на микробуса предприема рисковано изпреварване. Насреща обаче идва друга кола, която не е трябвало да се движи в тази пътна лента, тъй като движението е еднопосочно. Шофирал е 26-годишен мъж. На място загива неговият спътник, който е бил на предната седалка.

След като е получен сигнал в спешния център в Плевен тръгва линейка. По пътя обаче тя е ударена от друг лек автомобил. Линейката се завърта и се удря в стълб. При удара лекарката е с два счупени крака и фрактура на ръката, а шофьорът е с разкъсна рана на главата и тежка черепно-мозъчна травма. Вече не е с опасност за живота.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...