Акценти
Начало / Общество / Очаква ни слънчев и горещ уикенд, прохладата идва с новата седмица

Очаква ни слънчев и горещ уикенд, прохладата идва с новата седмица

Днес времето е слънчево и горещо, а температурите в Плевен достигнаха 30 градуса още преди обяд и ще се покачват още, сочи справка на сайта на НИМХ – филиал Плевен. През почивните дни времето ще бъде горещо, до обяд слънчево, но със следобедни превалявания на различни места.

В събота времето ще запази характера си – ще има променлива облачност и слаб вятър без определена посока. Късно след обяд и вечерта на места, предимно в северозападните райони, ще превали и прегърми. Максималните температури ще бъдат между 31 и 34 градуса, за Плевен – максимална температура 33 градуса.

В неделя отново ще има променлива облачност и слаб вятър без определена посока. След обяд и вечерта на места в северозападните и централни части на Северна България, ще превали и прегърми. Максималните температури в Плевен ще бъдат около 31 градуса.

От неделя, тъй като ще нахлува студен въздух в страната, температурите ще започнат да се понижават. Най-ниски ще са във вторник – от 24 до 29 градуса, за Плевен – около 25 градуса.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...