Акценти
Начало / Последни новини / Очаквано! Яна Копчева шампионка на диск и гюле

Очаквано! Яна Копчева шампионка на диск и гюле

Състезателката от плевенския АК Георги Дъков – Яна Копчева спечели златните медали в дисциплините мятане на диск и тласкане на гюле от националния шампионат по лека атлетика за девойки младша възраст. Двойният успех в София бе очакван, тъй като възпитаничката на треньорката Галя Николова е абсолютната фаворитка за първото място с двата уреда в тази възраст. Яна затвърди превъзходството си побеждавайки съперничките си с голяма разлика. Резултатът й на диск – 39,98 метра е с над 7,60 м. по-добър от този на завършилата на второ място Ива Радева от Атлет /Карнобат/. Постижението е й нов личен рекорд за плевенчанката. Тя взе победата и на гюле, като в най-добрия си опит тласна 14,09 м. „Този резултат не е най-добрият й. Има потенциал за по-добър“, категорична е Галя Николова.

Още 5 медала – 3 сребърни и 2 бронзови завоюваха лекоатлетите от Плевен и региона. В хвърлянето на копие при девойките вицешампионка е Венелина Петкова от АК Георги Дъков с 37,91 м. С 63 см по-добър опит направи Михаела Петкова от Дунав /Русе/. По-малко от метър не достигна на съотборничката на Венелина – Лидия Борисова да се окичи с бронза.

„Отлично представяне на Венелина. Тя е още малка и на този етап няма как да победи рекордьорката от Русе. Очаквах Лидия да е в призовата тройка“, коментира Галя Николова.

Малко не достигна за шампионска титла на Браян Пейчев от Спартак /Плевен/ в скока на височина при юношите младша възраст. Той приключи с еднакъв резултат – 188 см с шампиона Николай Илиев от Бургас 98. Възпитаникът на Георги Гетов обаче направи повече фаулове и трябваше да се примири с второто място. Тази дисциплина бе изцяло „плевенска“. Четвърти се класира Габриел Митов от Спринт /Червен бряг/, пети – Добромир Николов /АК Плевен 2014/, следван от съотборниците от Спартак /Плевен/ – Мартин Малашки и Георги Велчев. От 9-о до 11-о място са съекипниците им Йордан Попов, Тихомир Маринов и Александър Великов.

Вицешампион е и Павел Танковски от Спартак /Койнаре/ на 2000 м стипълчейз. Пред него финишира единствено Андрей Трифонов от Атлетик 90 /Луковит/. Тук шести стана Константин Йовчев от АК Георги Дъков. Съотборникът му Мирослав Тодоров взе бронзов медал в хвърлянето на копие. Същият успех постигна и Кристияна Николова от Спартак /Плевен/ в мятането на диск.

Снимка: atletikabg.com

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...