Начало / Последни новини / Очаквано! Червенобрежка доминация в скока на височина

Очаквано! Червенобрежка доминация в скока на височина

Състезателите от Плевенска област затвърдиха тоталното си превъзходство на скок височина и в завършилия национален шампионат по лека атлетика на открито за юноши и девойки под 20 години, който се проведе в столицата.

Седем скачачи – 3 от СКЛА Спринт /Червен бряг/ и 4 от Плевен се класираха сред първите 11. Над всички бяха съотборниците от Червен бряг – Габриел Митов и Петко Стаменов, които водиха битката за титлата. Шампион стана Митов с резултат от 1.99 метра. Той достигна до крайния успех след като преодоля от раз 1.84 м, 1.89 м, 1.94 м и 1.99 м. Опита три пъти на 2.04 м, но без успех. Конкуренцията за другите два медала беше между Стаменов и Велин Велев от Дунав /Русе/. И двамата завършиха с по 1.89 м, но скачача от СКЛА Спринт преодоляваше котите по-лесно и заслужи сребърния медал. Пето и шесто място за съотборниците от СКЛА Спартак /Плевен/ – Георги Николов и Браян Пейчев, завършили с по 1.79 м. Седми е Денис Маринов от Червен бряг. Състезателите от АК Плевен 2014 – Цветелин Кирилов и Добромир Николов са 10-и и 11-и.

При девойките две плевенчанки останаха на крачка от медалите. Цветелина Герганова /СКЛА Спартак/ е 4-а, а Виктория Миланова /АК Плевен 2014/ – 6-а, като освен тях още три скачачки завършиха с 1.55 м. Пловдивчанката Маргарита Хаджийска обаче се окичи с бронзовия медал. Шампионка е Стела Саранти от Академик /София/ с 1.75 м, а втора стана Валерия Кадийска от Пауталия /Кюстендил/ с 1.60 м. В сектора участваха още три състезателки от АК Плевен 2014 – Теодора Спасова е 9-а, Ивета Бойнова – 10-а, а Полина Атанасова – 13-а.

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...