Акценти
Начало / Последни новини / Очаквано! Скачачите от Плевенско отново доминираха, Габриел Митов е шампионът

Очаквано! Скачачите от Плевенско отново доминираха, Габриел Митов е шампионът

Състезателите от Плевенска област затвърдиха тоталното си превъзходство на скок височина и в завършилия национален шампионат по лека атлетика за юноши под 20 години, който се проведе в столичната зала „Асикс Арена“. Девет скачачи – 3 от СКЛА Спринт /Червен бряг/ и 6 от Плевен разбиха конкуренция. Само трима от други клубове намериха място в призовата десетка. Над всички беше Габриел Митов. Шампионът на СКЛА Спринт завоюва титлата с резултат от 2.00 метра. Той достигна до крайния успех след като преодоля от раз 1.80 м, 1.85 м, 1.90 м, 1.95 м и 2-метровата кота. Опита три пъти на 2.05 м, но без успех.

Конкуренцията за другите два медала между Добромир Николов /АК Плевен 2014/ и съотборника на Митов – Петко Стаменов бе изключително оспорвана. Червенобрежкият скачач преодоля от първи път 1.65 м и 1.70 м. За 1.75 м му трябваше втори опит. 1.80 м преодоля от раз. Същото стори и Николов, който стартира в сектора на тази кота. После двамата преминаха 1.85 м и 1.90 м, като плевенчанина не допусна грешка, а на Стаменов бе нужен втори опит на по-високата летва. Именно това даде предимство на Добромир. С 1.95 м и двамата се справиха от трети път. Така Николов се окичи със сребърния медал, а Стаменов завърши трети. Двамата направиха по три фаула на 2.00 м.

Непосредствено след медалистите е Браян Пейчев от СКЛА Спартак /Плевен/ с 1.90 м. В десетката намериха място още трима от скачачите ни. Георги Николов /СКЛА Спартак/ е 8-и с 1.80 м, следван от Денис Маринов /СКЛА Спринт/ с 1.80 м и Цветелин Кирилов /АК Плевен 2014/ – 1.75 м.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...