Акценти
Начало / Последни новини / Очаквано! Силна и резултатна есен за Партизан (Червен бряг)

Очаквано! Силна и резултатна есен за Партизан (Червен бряг)

През лятото, още преди старта на настоящия сезон на Северозападна Трета аматьорска футболна лига стана ясно, че Партизан (Червен бряг) ще е основен фактор в първенството. Първите сигнали за подобни прогнози идваха от извършената качествена селекция. Потвържденията на началните предположения дойдоха в хода на лятната подготовка и най-вече от резултатите в контролните срещи, колкото и те да не са важен показател за класата на даден тим. Сега след края на есенния полусезон положителното развитие на Партизан вече е факт. Червенобрежкият тим е най-резултатният за полусезона в групата с 34 гола. Още по-хубавото в този аспект е, че не се разчита основно на двама или трима, а всеки реализира. Партизан е безмилостен домакин 6 победи от 6 мача. Направи серия от 10 поредни срещи без загуба и е на четвърто място в класирането.

„Преди първенството ръководството ни постави цел класиране до 6 място, аз обаче поисках да сме в призовата четворка. Оценката ми за представянето на Партизан през есенния полусезон е „много добър“. Възходът е в резултат на работата в клуба. С всеки изминал ден Партизан се подобрява като клуб – организация, изключително сериозно отношение на футболисти в тренировъчен процес, стабилен колектив, добър климат в тима. Стремим се да работим като професионален клуб. За реализирането на подобен замисъл от голяма помощ е и факта, че кариерата на повечето от състезателите ни е преминала в професионалния футбол“, коментира играещия треньор Любомир Иванов.

В работата му се забеляза необичаен за родните футболни стандарти ход – в 13-те мача от шампионата Партизан започваше с различна титулярна единадесеторка.

„Такава беше целта ми. Подреждах състава според противника. Имах тази възможност, защото през лятото направихме добра селекция и разполагаме с равностойни играчи. При тази ситуация исках да дам възможност за изява в мачовете на абсолютно всички състезатели. Налагаше се някои от лидерите ни като например Иво Иванов /бивш играч на Локомотив София, ЦСКА, Спартак Плевен, Септември и др./ да останат на пейката в някои срещи. Всички проявяват разбиране към това мое намерение“, разкри младия треньор, чийто опит в професията е едва сезон и половина.

Началото обаче не беше лесно – загуби в първите две гостувания.

„Подценяване и предстартово напрежение са основните причини за загубата ни от Локомотив в Дряново. В Габрово пък тотално надиграхме Янтра 2019, но странични фактори не ни позволиха да спечелим дори точка. По същите причини завършихме наравно в Славяново, където бяхме по-добри от Вихър“, анализира Любомир Иванов.

След 0:1 в Габрово, Партизан не допусна повече загуби. В 6-те домакински срещи наби всички гостували в Червен бряг, като само Първа атомна (Козлодуй) си тръгна с почетното 0:1. Останалите отнесоха по над 3 гола. При гостуванията обаче записа само един успех. Направи и 4 равенства.

„За мачовете в Габрово и Славяново вече казах. Почти същото се отнася и за двубоя с Ком в Берковица, където пропуснахме да спечелим, защото обстановката не позволяваше да се играе футбол“, уточни Иванов.

Той вече мисли за визията на Партизан през втория полусезон, въпреки че е време за почивка.

„За съжаление няколко от играчите ни заминават да работят в чужбина. Вече действаме да си осигурим техни заместници – защитник, двама полузащитника и нападател. Ако обаче попаднем на добри футболисти, подвизаващи се на други постове ще ги вземем“, категоричен е играещия треньор.

Той очаква изключително оспорвана битка през втория дял на първенството.

„Първите пет отбора в класирането са с класа над останалите. Янтра 2019 (Габрово) незаслужено е лидер с тази разлика в точките. Отборът им не превъзхожда Вихър (Славяново), Партизан (Червен бряг) и дори Севлиево (Севлиево). Смятам, че тези четири тима ще се борят за първото място, като точковата разлика помежду им ще е минимална през пролетта“, прогнозира Любомир Иванов.

Снимка: ФК Партизан – Червен бряг – фейсбук

Голмайстори – есен 2019         

9 – Милен Тонев;

4 – Иво Иванов, Ангел Русев;

3 – Любомир Иванов, Калоян Тодоров, Александър Александров;

2 – Александър Асенов;

1 – Галин Великов, Митко Милчев, Младен Николаев, Ивелин Аладжов, Христо Димов, Румен Миков.

Северозападна Трета лига – класиране – есен 2019       

  1. Янтра 2019 (Габрово)                 11   0   2   33:8   33
  2. Севлиево (Севлиево)                   9   2   2   33:13   29
  3. Вихър (Славяново)                       8   4   1   28:15   28
  4. Партизан (Червен бряг)         7   4   2   34:13   25
  5. Павликени (Павликени)              5   7   1   22:16   22
  6. Дреновец (Дреновец)                   6   2   5   19:22   20
  7. Локомотив (Дряново)                   4   5   4   23:19   17
  8. Академик (Свищов)                      4   4   5   29:23   16
  9. Локомотив (Мездра)                     4   3   6   15:20   15
  10. Ком (Берковица)                            3   4   6   25:26   13
  11. Трявна (Трявна)                              2   5   6   16:24   11
  12. Първа атомна (Козлодуй)            3   2   8   13:28   11
  13. Бдин (Видин)                                   2   1   10   9:37   7
  14. Ювентус (Малчика)                       0    3   9   13:42   3

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...