Акценти
Начало / Спорт / Очаквано волейболистките на ЦСКА разгромиха „Спартак 1996″

Очаквано волейболистките на ЦСКА разгромиха „Спартак 1996″

20131122-202437.jpg

Очаквано тази вечер волейболистките на „Спартак 1996” загубиха домакинския си мач от женското Национално волейболно първенство, в който играха с тима на ЦСКА. Червените бяха безапелационни и в трите гейма и победиха с класическото 3:0. Плевенчанки не успяха да дадат отпор на шампионките за миналата година и първият гейм приключи за 12 минути. В него плевенчанки, предвождани от треньорката си Виолета Антонова, записаха едва 11 точки като последните три бяха от грешки на съперничките им.
Мачът започна зле за домакинте и на втората техническа пауза те отстъпваха със 7:16. След това мачът се разви твърде бързо и агитката, дошла да подкрепя нашите, дори не успя да разбере как частта приключи при 11:25.
Вторият гейм също започна с тотален превес на състава на ЦСКА. Треньорката им Юлия Иванова подмени почти всички на терена и вкара по-неопитни момичета, но мачът започна добре и за тях, и при 0:5 Антонова поиска прекъсване. След него последва лека стабилизация, но след две технически прекъсвания и две треньорски за корекция на играта, „спартаковки” приключиха гейма след 20 минути при резултат 13:25.
В третия гейм отново Антонова направи всичко по силите си да разнообрази играта на волейболистките ни и до някъде успя. Именно тази част бе най-резултатна за „Спартак 1996”, като в нея синьо-белите реализираха 16 точки за крайтоно 16:25 и категоричното 3:0 гейма.
С тази загуба плевенчанки се закотвиха в дъното на таблицата на временното класиране в лигата без спечелена точка и гейм от началото на първенството.

Текст Иво Тодоров

Прочетете също:

Състезатели на „Спартак Плевен ХХ” с Купа „Млади надежди” от едноименния шахматен турнир

Състезатели на шахматните клубове „Спартак Плевен XXI”, „Плевенски Гамбит“ и „Троян“ участваха в детски турнир ...