Начало / Политика / Оценка между 4 и 4.50 даде Мартин Митев за работата на ОбС-Плевен

Оценка между 4 и 4.50 даде Мартин Митев за работата на ОбС-Плевен

„Много ми е трудно да дам оценка по шестобалната система на дейността на Общински съвет – Плевен за изминалата 2016-а година. Може би тази оценка е между Добър 4 и Мн.добър 4,50. Самокритичен съм, в никакъв случай не сме за отличен.“

Това заяви на пресконференция в Пресклуба на БТА председателят на ОбС – Плевен Мартин Митев в отговор на въпроса каква оценка би поставил за работата на местния парламент за изминалата година. Мартин Митев изтъкна, че все пак 2016-а е първата година от мандата и много от колегите му са и първи мандат общински съветници. „Признавам, че им трябваше време, за да навлязат в естеството на работата на един такъв колективен орган за управление. Като цяло обаче съм оптимист, че това 4,50 ще се повиши през следващата година”, заяви председателят на ОбС-Плевен.

По-ниска оценка получи работата на постоянните комисии към Общинския съвет през годината. „От предишни мандати остава практиката за Плевен основната работа по внесените предложения за обсъждане в ОбС да се оставя за сесията, вместо да се направи в комисиите. Т.е смятам, че малко се неглижира работа в постоянните комисии. До мен са достигали и реплики от рода: „Какво значение има становището на комисията, след като крайното решение ще се вземе на сесията“. Да, крайното решение взима Общинският съвет, но когато основната работа е свършена в комисиите, на сесиите работата ще върви по-лесно. Видяхме, че може“, коментира Мартин Митев и посочи като пример последното заседание на местния парламент и свършеното от ПК младежки дейности, спорт и туризъм. След две продължителни заседания на Комисията и обсъждане на двете внесени предложения за нови наредби за спорт, на сесията бе приета една Наредба, в която е взето под внимание най-доброто и от двете.

На въпроса може ли да посочи кое е най-доброто решение на Общински съвет – Плевен за изминалата 2016-а, Мартин Митев заяви, че е трудно да отличи само едно конкретно решение. Той посочи като най-съществени решенията, касаещи реализацията на европроектите в общината, промените в нормативните актове и приемането на нови наредби, които като цяло имат за задача да подобрят живота на плевенчани. „Къща без основи не можеш да правиш, а основата в случая е добрата нормативна база. Ще продължим да работим в тази посока“, заяви председателят на Общински съвет – Плевен.

На последната пресконференция за годината председателят на Общински съвет Плевен – Мартин Митев, вдигна по чаша вино с журналисти с благодарност за добрата съвместна работа през годината и с пожелание доброто сътрудничество да продължи и през новата година.

img_7040%d0%bc%d0%b0%d1%80%d1%82%d0%b8%d0%bd-%d0%bc%d0%b8%d1%82%d0%b5%d0%b2

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...