Акценти
Начало / Последни новини / ОФК Спартак подписа с юноша на Олимпик /Марсилия/

ОФК Спартак подписа с юноша на Олимпик /Марсилия/

Днес френския нападател Крис Гади Н’Киасала подписа договор с ОФК Спартак /Плевен/. Роден е на 9 април 1992 година в Рис-Оранжис /Франция/. Има френски и конгоански паспорт. Той е добре познат в родния футбол, тъй като бе футболист на Локомотив /Пловдив/ и Берое /Стара Загора/. До преди броени дни пък бе на проби в Монтана и участва в контролата със Спартак /Плевен/, играна миналия петък. Трансферът му е по изричното настояване на старши треньора Ферарио Спасов.

177-сантиметровия футболист е юноша на френския гранд Олимпик /Марсилия/. Дебютира с екипа му на 17 декември 2011 г. при победата над Лориан с 2:1. До следващата година участва общо в 5 мача за първенството и турнирите за купите. През сезон 2012-2013 е футболист на друг френски тим – Булон, където записва 22 мача и 6 гола. Следващата кампания – 2014-2015 облича екипа на пловдивския Локомотив, за който играе 28 срещи и вкарва 7 попадения. През следващия сезон вече е в Берое и показателите му там са 19 мача и 2 гола. През 2015 г. преминава в португалския Атлетико /Лисабон/, но не играе. Като състезател на юношеските национални отбори на Франция изиграва 16 двубоя и отбелязва 2 попадения.

Любопитна подробност е, че бащата на Гади е голям фен на Олимпик /Марсилия/ и кръщава сина си на английския национал Крис Уодъл, който има 107 мача и 22 гола за марсилци в периода 1989-1992 г.

Крис Гади вече тренира под ръководството на Ферарио Спасов. С привличането му селекцията на Спартак все още не е приключила. Ръководството преговаря с още няколко футболисти от чужбина.

Снимка: bnr.bg

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...