Акценти
Начало / Последни новини / ОФК Спартак /Плевен/ чака „ДА“ от СТК

ОФК Спартак /Плевен/ чака „ДА“ от СТК

Напрежението около Общински футболен клуб Спартак /Плевен/ продължава. Причината – все още не е ясно къде ще играе отбора през новия сезон 2016-2017 година. Вариантите са известни – Втора професионална лига /Б група/ или Северозападната В аматьорска група.

На теория плевенския тим се води изпаднал от втория ешелон и това автоматично го изпраща в трета дивизия. Оптимизирането обаче на новия формат на А група, преструктурирана в Първа професионална лига, който пък води до промени и във Втора професионална лига дава надежди за спасение на ОФК Спартак /Плевен/. Именно промените в двете групи и най-вече попълването на Втора лига до 16 тима карат хората от Българския футболен съюз /БФС/ да разгледат показателите на изпадналите от Б група. Сред тях плевенския състав е с най-добро класиране. С предстоящото обсъждане за цялостното окомплектоване на Втора професионална лига се занимава Спортно-техническата комисия /СТК/ на БФС. Именно нейното „ДА“ чака отборът ни. Същият отговор е нужен на теория и за Лицензионната комисия на БФС.

До нея ОФК Спартак /Плевен/ е подал в уречения срок необходимите документи за участие в Б група през новия сезон. От клуба са категорични, че отговарят на всички условия и очакват положителен отговор.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...