Акценти
Начало / Последни новини / ОФК Спартак (Плевен) с най-здрава защита в Трета лига

ОФК Спартак (Плевен) с най-здрава защита в Трета лига

Плевенският Спартак разполага с най-стабилното защитно звено сред всичките 65 отбора, участващи в четирите аматьорски първенства на Трета лига в родния футбол. Статистиката е за есенния полусезон на въпросните шампионати. Селекцията на Красимир Бислимов и Петър Ванков е допуснала във вратата си едва шест гола /реализирала е 36 попадения/ в изиграните 15 мача в първия дял от настоящата кампания на Северозападната Трета лига.

/Най-близо до постижението на Спартак е лидерът на Североизточна Трета лига – едноименният тим от Суворово – 8 гола./

Само три пъти противниковите нападатели са завършили успешно атаките си към вратата на плевенчани. В останалите случаи топката е спряла в мрежата на спартаковци след две изпълнения на дузпи и един автогол.

„Най-важното е, че имаме много силен колектив. Това е ключът към успеха. Разполагаме с доста опитни футболисти, по-голяма част от кариерата им е преминала в професионалния футбол. Тактически са добре подготвени. Въпреки че работят, играят с голяма амбиция и себераздаване. Манталитетът им е да побеждават във всеки мач. Имат нужната класа и това се вижда в някои мачове, които печелим без да се напрягаме. Всички заедно участват в двете фази на играта – отбрана и атака. Статистиката е красноречива“, анализира старши треньорът – Красимир Бислимов.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...