Начало / Последни новини / ОФК Спартак взе лидерското дерби, Ивайло Раденцов с феноменален гол

ОФК Спартак взе лидерското дерби, Ивайло Раденцов с феноменален гол

Плевенскиаят Спартак победи в Габрово местния Янтра с 1:0 в мач от 18-ия кръг на Северозападната Трета аматьорска футболна лига. Феноменално победно попадение на плевенския плеймейкър Ивайло Раденцов в средата на второто полувреме. Двубоят бе дербито на пролетния полусезон, тъй като съперниците се борят за първото място.

Срещата започна равностойно, а след началния четвърт част селекцията на Красимир Бислимов и Петър Ванков контролираше събитията на терена. Домакините пък разчитаха на епизодични контраатаки. Цялото първо полувреме обаче премина почти без чиста голова ситуация. Малки изключения са положението в 8-ата минута, когато капитана Цветан Петров не успя да шутира към вратата на габровци и ударът на Пламен Кожухаров в 12-ата минута, насочил топката на сантиметри покрай лявата греда на Иван Георгиев.

Със започване на втората част спартаковци пренесоха играта в половината на Янтра. Резултатът от активизирането им дойде в 65-ата минута, когато Станислав Иванов напредна отдясно, центрира, бранител изби с глава, но Ивайло Раденцов с красиво изпълнение на воле заби топката в мрежата на съперника. Минути по-късно Ивайло Иванов шутира по диагонала и въпреки колебливата си намеса габровския страж изби топката. Малко след това Станислав Иванов го постави на изпитание, стреляйки от границата на наказателното поле право в ръцете му. В 81-ата минута Пламен Кожухаров изпълни фаул, Иван Георгиев не успя да хване топката, но в последвалата суматоха светкавично поправи грешката си.

Така Спартак запази първото си място, а авансът му вече е 5 точки.

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...