Начало / Последни новини / ОФК Спартак: Благодарим на всички за завръщането в професионалния футбол, ремонт на стадион „Плевен“ е настоящата цел

ОФК Спартак: Благодарим на всички за завръщането в професионалния футбол, ремонт на стадион „Плевен“ е настоящата цел

На 2 юни вечерта Общински футболен клуб /ОФК/ Спартак вдигна шампионската купа на Северозападната Трета лига. Така на връх 100-годишнината на плевенския футбол клуба вече ще е част от професионалния футбол – Втора лига.

Успешният сезон на специална пресконференция коментираха председателят на Управителния съвет /УС/ Пепо Петков и членът на УС Дарин Ангелов.

„Инициативата за завръщане в професионалния футбол е на бившия кмет Найден Зеленогорски. Събрахме се и започнахме работа. Изключително много усилия положиха доста хора. Много трудно беше, но в крайна сметка успяхме, при това убедително, въпреки сериозната конкуренция. Благодарим на футболистите /само местни момчета/, треньорите Красимир Бислимов и Петър Ванков, спортно-техническия директор Пламен Гетов и въобще на цялото ръководство. Радостни сме, защото този успех е за плевенчани, които заслужават да имат отбор в професионалния футбол“, каза Петков.

Дарин Ангелон добави, че изключително важна е била подкрепата на народния представител Пламен Тачев, Найден Зеленогорски, Община Плевен и Общинския й съвет. „Плевен заслужава да има футболен отбор не във Втора, а в Първа професионална лига“, категоричен е Ангелов.

Двамата ръководители разкриха и какви са следващите важни задачи пред тях. Едната е ремонтиране на стадион „Плевен“.

„За проблемите с материалната база в Плевен очакваме помощ от Българския футболен съюз /БФС/ и държавата. В този си вид стадион „Плевен“ не отговаря на изискванията на БФС за провеждане на футболни срещи от първенството на Втора професионална лига. Необходим е бърз ремонт. Всичко зависи от строителите. До края на юни трябва да сме готови за да получим лиценз, защото новото първенство започва на 20 юли. Ако не стане имаме вариант да проведем първите си домакински мачове на градския стадион в Ловеч. Няма да е добре, защото Спартак е на плевенчани и най-хубаво е да играем за тях“, коментира председателят на УС на клуба.

Другият не по-малко важен въпрос изискващ бърз положителен отговор е свързан финансирането.

„Намирането на генерален спонсор е изключително важно. Има плевенски фирми, които помагат финансово, но за съжаление нямат възможност да са основен спонсор. За това ще търсим такъв извън Плевен. 600-700 хиляди лева ще е минималния бюджет на ОФК Спартак за следващия сезон“, уточни Дарин Ангелов.

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...